Kolejna moja wariacja smakowa. Połączenie smaku sera, mięsa oraz warzyw. Akcent serowy dodaje również gładkiego, kremowego wyglądu tej zupie.
Składniki:
- 250 g mięsa wołowego
- 250 g mięsa wieprzowego
- 2 marchewki
- 1 korzeń pietruszki
- 1/2 korzenia selera
- 1 por
- Serek topiony śmietankowy
- Serek topiony ziołowy
- 100 ml śmietany 12%
- 100 ml śmietany 30%
- Olej
- Vegeta
- Mięsa zmielić. W dużym garnku na oleju podsmażyć mięsa, doprawiając Vegetą (niedużo sypiemy Vegety, zawsze można doprawić).
- Kiedy mięso będzie już dobrze podsmażone odlewamy tłuszcz, którego jest więcej niż przed smażeniem,. Pozbywamy się go w całości, ponieważ potem pływa ona na powierzchni zupy.
- Mięso zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu.
- W międzyczasie marchew, pietruszkę oraz seler trzemy na tarce o grubych oczkach, pora natomiast kroimy po długości na cztery części, następnie na cieniutkie plasterki.
- Po około pół godziny gotowania mięsa dodajemy wszystkie warzywa i zalewamy wodą, aby wszystkie warzywa zostaly zakryte.
- Zupa powinna sie gotowac do miekkosci warzyw.
- Kiedy warzywa sa juz miekkie dodajemy smietany oraz serki. Gotujemy do rozpuszczenia serkow.
- Zupa powinna być mocno gęsta.
- Sprawdzamy jeszcze smak, powinna być dość mocno słona.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz