Przepis zainspirowany jednym z przepisów konkursowych, z tym, że u mnie w roli głównej wystąpił schabowy... Niezwykłe połączenie zwykłego kotleta z pysznymi pieczarkami i rozpływającym się w ustach serkiem topionym... Mniam...
Składniki:
- Kilka kotletów z ładnego schaba
- Sól i pieprz do smaku
- Pieczarki
- Vegeta
- Serek topiony- najlepiej ziołowy, ale można wybrać też inny
- Jajko do panierowania
- Bułka tarta
Sposób przygotowania:
- W garnku podduszamy pokrojone w drobniutką kostkę pieczarki z dodatkiem vegety oraz białego pieprzu.
- Kotlety schabowe rozbijamy na cienkie plastry (ja do tego używam folii, wkładam kotlet do woreczka i ubijam tłuczkiem- kotlety nie brudzą nam tłuczka, a mięso nie jest tak "poszarpane").
- Te kolejno obtaczamy w jajku doprawionym solą i bułce tartej i wrzucamy na patelnię, smażymy z każdej strony na średnim ogniu. Ja smażyłam około 40 minut bojąc się, żeby mięso dobrze się dopiekło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz