Mój przepis na najlepszy gulasz...
Składniki:
- 1 kg mięsa wieprzowego (porcja na 4-osobową rodzinkę)
- 300 g pieczarek
- 1 zielona papryka
- Vegeta
- Pieprz biały
- Pieprz czarny
- Mąka pszenna
- Olej
Sposób przygotowania:
- Mięso kroimy w dużą kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju z dodatkiem przypraw. Dodajemy do niego pokrojone w dużą kostkę pieczarki i paprykę.
- Kiedy mięso jest podsmażone zalewamy je wodą i gotujemy pod przykryciem do pełnej miękkości. Kiedy mięso jest już gotowe szykujemy zaczyn do zagęszczenia sosu: mieszamy mąkę z zimną wodą. Zaczyn dodajemy powoli, lepiej zaczyny dodać, niż jakby miał wyjść zamiast sosu beton... ;-) Rada ode mnie... i mięsko lepiej podsmażone- tym ciemniejszy kolor sosu...
Od Kiedy mięso smaży się na oleju??
OdpowiedzUsuń